Ny i kungafamiljen

Som alla vet har kronprinsessan Victoria gift sig under sommaren, och hennes make prins Daniel är ny medlem i kungafamiljen (sidan 347 i boken), som nu har sex medlemmar.

Sommarens största mediehändelse, bröllopet den 19 juni, förvandlade Daniel Westling (född 1973) till Daniel Westling Bernadotte, prins av Sverige. Han har fått en egen ”flik” på kungahusets hemsida och där kan man också läsa hans tal under bröllopsmiddagen, som har fått mycket uppmärksamhet – det var personligt, humoristiskt och skickligt framfört, är en vanlig åsikt.

Den 21 augusti gjorde prins Daniel sitt första officiella framträdande, när han deltog i firandet av att det denna dag var exakt 200 år sedan Jean Baptiste Bernadotte valdes till svensk tronföljare. Detta skedde i Örebro och det var också där firandet ägde rum. Hela kungafamiljen – alltså kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip – var med.

Örebro råkar dessutom vara Daniels födelsestad, även om familjen flyttade till Ockelbo i Gästrikland, när han ännu var liten.

2 Responses to Ny i kungafamiljen

  1. Maria Niemi skriver:

    Hej! Är du rojalist kanske? Jag vill gärna ha uppdateringer om det politiska situation i Sverige, på lätt svenska. Tack på förhand 🙂

    • svenska123 skriver:

      Hej! Jag tar naturligtvis inte ställning till vilket statsskick Sverige bör ha (monarki eller republik). Just nu har vi monarki. Efter valet den 19 september blir det anledning att göra en uppdatering om det politiska läget.

Lämna en kommentar